Fremgangsmåde
- Kog spaghetti efter pakkens anvisning. Før du hælder vandet fra pastaen skal du tage en kop af vandet og sætte det til side.
- Pisk æg og æggeblommer i en skål, riv begge oste ned i og rør sammen med friskkværnet peber.
- Varm olivenolien på en pande. Knus hvidløget let med en kniv eller din hånd og smid på panden. (Den skal kun give olien lidt smag og fiskes op senere).
- Skær pancetta/bacon i terninger og steg på panden indtil sprødt. Fisk nu hvidløget op og smid ud.
- Kom den nu kogte pasta på panden og rør godt rundt. Fjern fra varmen og lad den køle et øjeblik. Kom 2 spsk af pastavandet i blommerne/osten og hæld så over pastaen. Rør godt rundt. Hvis du føler at “saucen” er for tyk, så hæld lidt mere af pastavandet over.
- Smag til med salt, peber og lidt mere parmesan ost.