1602 Basis Web 2400X1600px

Cremet og smagfuld spaghetti carbonara

En god carbonara, en italiensk klassiker med oprindelse i Rom, er altid et hit. Med sin cremede og smagfulde sauce rammer den både store og små lige i hjertet.
4 Personer 30 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Kog spaghetti efter pakkens anvisning. Før du hælder vandet fra pastaen skal du tage en kop af vandet og sætte det til side.
  2. Pisk æg og æggeblommer i en skål, riv begge oste ned i og rør sammen med friskkværnet peber.
  3. Varm olivenolien på en pande. Knus hvidløget let med en kniv eller din hånd og smid på panden. (Den skal kun give olien lidt smag og fiskes op senere).
  4. Skær pancetta/bacon i terninger og steg på panden indtil sprødt. Fisk nu hvidløget op og smid ud.
  5. Kom den nu kogte pasta på panden og rør godt rundt. Fjern fra varmen og lad den køle et øjeblik. Kom 2 spsk af pastavandet i blommerne/osten og hæld så over pastaen. Rør godt rundt. Hvis du føler at “saucen” er for tyk, så hæld lidt mere af pastavandet over.
  6. Smag til med salt, peber og lidt mere parmesan ost.
Spaghetti carbonaraSpaghetti carbonara

Tips

Hvis du ikke kan få fat i pancetta, kan du erstatte den med bacon eller en anden italiensk skinke.