Hverdagsklassiker Graeske Madbroed NY

Græske madbrød med sprød kylling og blomkål, cremet tzatziki og frisk kålsalat

Græske madbrød med sprød kylling og blomkål, cremet tzatziki og frisk kålsalat
4 Personer 30 Minutter

Sprød kylling

Tzatziki

Tilbehør

Fremgangsmåde

Sprød kylling og blomkål:

  1. Pisk ægget i en lille skål.
  2. Kom mel i en anden lille skål med salt og peber, og pankorasp i en tredje.
  3. Skær kyllingen ud i små mundrette stykker og blomkålen i små buketter.
  4. Vend kylling og blomkål først i mel, så i æg og til slut i panko.
  5. Kom olien på en pande.
  6. Steg først blomkålesbuketterne gyldne på alle sider og derefter kyllingen.
  7. Læg dem til side på en tallerken med køkkenrulle og drys med salt.

Tzatziki:

  1. Halver agurken og skrab det midterste våde stykke ud med en ske.
  2. Riv agurken på den grove side af rivejernet og pres væsken fra agurken.
  3. Bland agurken i yoghurten. Pil og pres hvidløgene i yoghurten. Smag tzatzikien til med citronsaft, lidt salt og peber.

Tilbehør:

  1. Snit kålen fint, skær agurk og tomat i tern og rødløg i tynde strimler.
  2. Lun brødene. Anret hvert brød med grøntsagerne, tzatziki og den sprøde kylling.