Isaksen Blaa

Kyllingegryde med pasta og blomkålsris

En lækker og cremet kyllingegryde med pasta og blomkålsris, der kombinerer klassiske smage med et moderne twist. Denne ret er perfekt til både store og små, når du vil servere en nem og sund hverdagsmiddag, der mætter og begejstrer hele familien.
4 Personer 45 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kylling i hvidløg

  1. Pil hvidløg og hak det fint.
  2. Skyl og hak persille – brug evt. salatslynge.
  3. Halver kyllingestykkerne og halver igen den tykke ende (forkorter stegetiden). Dup kyllingen tør og vend i mel krydret med salt og peber.
  4. Brun kyllingestykkerne let på en pande med olie på begge sider.
  5. Tag dem af og aftør panden. Kom lidt olie på igen og lad hvidløgene småstege, uden at de bliver brune – ellers bliver de bitre!
  6. Tilsæt persillen og svits et øjeblik.
  7. Kom tomatpuré, fløde og bouillon på og pisk/rør det sammen.
  8. Kog saucen igennem og dæmp varmen.
  9. Læg kyllingen ned i saucen og lad det simre i 5-10 minutter alt efter kødets tykkelse.

Tilbehør

  1. Del broccolien i mindre buketter og damp dem til de er møre med en smørklat i vandet, men stadig har bid. Sigt vandet fra.
  2. Kog pastaskruer efter anvisning på pakken.
  3. Skræl gulerødder, agurk og peberfrugt ud i stave.
  4. Skær blomkål i mindre stykker og kør dem på en foodprocessor. Brug dem rå eller overhæld dem med kogende vand og lad dem stå nogle minutter. Sigt dem og de er klar til servering. 

 

Opskriften er udviklet af familien Isaksen og set i DR-programmet "Danmarks Nye Livret".