Fremgangsmåde
Sauce:
- Kom 1 dl vand, sukker, appelsinsaft, stjerneanis, rosmarin og to små stykker appelsinskal i en lille gryde (sørg for, at du fjerner alt det hvide kød på appelsinskallen, ellers bliver din sauce for bitter).
- Varm ved middel-høj varme indtil sukkeret er helt smeltet og væsken når kogepunktet - dette svarer til 3-5 minutter. Sluk derefter for varmen, kom låg på gryden og lad trække i 15-20 minutter.
- Si væsken og kom den derefter tilbage i gryden sammen med tranebærrene.
- Lad simre i ca. 7 minutter eller indtil tranebærrene begynder at springe og saucen bliver tyk.
- Rør portvin i saucen til allersidst. Smag til med lidt salt hvis du synes, at der er behov for det.
Medister:
- Steg medisteren på en pande i fedtstof eller bag den i en 225°C varm ovn i ca. 20 minutter.
Klementiner:
- Skræl og skær klementinerne.
- Halver granatæblet og bank kernerne ud af den ene halvdel med en spiseske.
- Hak valnødder og persille, og smuldr gedeosten over klementinbådene og server som en salat til din medister.


