1646 Gs Web 2400X1600px Medister Tranebaer

Medister med krydret tranebærsauce og klementiner

Det er officielt julefrokosttid og det betyder medister for mange af os. Denne opskrift byder på et lille twist på en god og gammel klassiker, hvor der er skruet helt op for julesmagen og vinterstemningen med varme krydderier og friske klementiner.
2 Personer 30 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Sauce:

  1. Kom 1 dl vand, sukker, appelsinsaft, stjerneanis, rosmarin og to små stykker appelsinskal i en lille gryde (sørg for, at du fjerner alt det hvide kød på appelsinskallen, ellers bliver din sauce for bitter).
  2. Varm ved middel-høj varme indtil sukkeret er helt smeltet og væsken når kogepunktet - dette svarer til 3-5 minutter. Sluk derefter for varmen, kom låg på gryden og lad trække i 15-20 minutter.
  3. Si væsken og kom den derefter tilbage i gryden sammen med tranebærrene.
  4. Lad simre i ca. 7 minutter eller indtil tranebærrene begynder at springe og saucen bliver tyk. 
  5. Rør portvin i saucen til allersidst. Smag til med lidt salt hvis du synes, at der er behov for det.

 

Medister:

  1. Steg medisteren på en pande i fedtstof eller bag den i en 225°C varm ovn i ca. 20 minutter.

 

Klementiner:

  1. Skræl og skær klementinerne. 
  2. Halver granatæblet og bank kernerne ud af den ene halvdel med en spiseske.
  3. Hak valnødder og persille, og smuldr gedeosten over klementinbådene og server som en salat til din medister.

 

 

Julemedister med tranebærsauce og klementinerJulemedister med tranebærsauce og klementiner

Tips

Tranebærsaucen kan serveres både varm og kold, og kan laves 3 dage i forvejen.