Fremgangsmåde
Bolognese
- Skyl linserne rigtig godt under den kolde hane og kog dem efter anvisningen på pakken, ca. 25-30 minutter eller brug forkogte linser fra dåse.
- Kom først olie i gryden og varm det op. Skær bacon ud i mindre stykker og steg bacon i gryden. Tag bacon op af gryden når det er gyldent og kom det op i en skål. Steg løg og hvidløg til de er bløde og klare. Kom derefter det hakkede kyllingekød i og brun kødet. Lad tomatpuréen stege med på panden og tilsæt de flåede tomater, soyasaucen, kakaopulveret, linserne og baconet. Tilføj krydderierne.
- Smag til med salt og peber og lidt balsamicoeddike.
- Hvis du har tid til det – lad bolognesen stå og simre i 10 minutter over lavt blus.
Pasta
- Kom spaghettien i kogende, saltet vand og kog efter pakkens anvisning.
Gnavegrønt
- Skræl gulerødderne og skær gulerødder og bladselleri i stave.
Servering
- Kom en god portion linsebolo ovenpå din færdigkogte spaghetti og drys evt. med parmesanost, hvis du har en rest i køleskabet.
- Server gnavegrønt ved siden af.