1741 Gs Web 2400X1600

Stegt berberiand med honning- og appelsinglaserede gulerødder

Lækker helstegt and med smag af appelsin serveres med et farvespil af gulerødder glaseret i honning og appelsin.
4 Personer 0 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Beregn 50 min. i ovnen pr. kg. and i alt.

  1. Gnid anden indvendig med groft salt. Fyld anden med æblebåde samt 2 appelsiner i skiver og luk med en kødnål.
  2. Pensel anden med ½ dl smeltet smør og læg den på en rist over en bradepande.
  3. Steg anden i 1 time ved 175°C. Hæld derefter fedtet fra, og læg anden direkte ned i bradepanden.
  4. Kom friskpresset appelsinsaft fra 2 appelsiner samt hvidvin ved, og steg videre i 1½ time
  5. Hæld skyen fra. Si den og skum for fedt. Bring skyen i kog sammen med andebouillon og balsamico.
  6. Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med honning, salt og peber.
  7. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.
  8. Skræl gulerødderne og damp dem i en sautepande i lidt vand og under låg 4 min.
  9. Tilsæt fintrevet skal samt saften fra 2 appelsiner, resten af smørret og honning. Kog kraftigt og ryst jævnligt panden så gulerødderne glaseres over det hele, til alt væden er fordampet.
  10. Parter anden og læg stykkerne i en bradepande.
  11. Server kogte aspargeskartofler til.
  12. Server anden med glaserede gulerødder, appelsinsky og kartofler.
Stegt and med honning- og appelsinglaserede gulerødderStegt and med honning- og appelsinglaserede gulerødder

Tips

Brun evt. anden under grillen, til skindet er sprødt, lige inden servering. Kig hele tiden på anden - det går pludselig stærkt.