Fremgangsmåde
Beregn 50 min. i ovnen pr. kg. and i alt.
- Gnid anden indvendig med groft salt. Fyld anden med æblebåde samt 2 appelsiner i skiver og luk med en kødnål.
- Pensel anden med ½ dl smeltet smør og læg den på en rist over en bradepande.
- Steg anden i 1 time ved 175°C. Hæld derefter fedtet fra, og læg anden direkte ned i bradepanden.
- Kom friskpresset appelsinsaft fra 2 appelsiner samt hvidvin ved, og steg videre i 1½ time
- Hæld skyen fra. Si den og skum for fedt. Bring skyen i kog sammen med andebouillon og balsamico.
- Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med honning, salt og peber.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.
- Skræl gulerødderne og damp dem i en sautepande i lidt vand og under låg 4 min.
- Tilsæt fintrevet skal samt saften fra 2 appelsiner, resten af smørret og honning. Kog kraftigt og ryst jævnligt panden så gulerødderne glaseres over det hele, til alt væden er fordampet.
- Parter anden og læg stykkerne i en bradepande.
- Server kogte aspargeskartofler til.
- Server anden med glaserede gulerødder, appelsinsky og kartofler.


