Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Plastik hører ikke til i naturen

Naturen er ved at blive kvalt i plastik. Hvert år produceres der mere end 300 mio. ton plastik, og en faretruende stor del ender i naturen til skade for miljøet og dyrelivet. Det vil Netto i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden ændre på. Vores ambition er, at intet af den plastik, der anvendes i Netto, ender i naturen.

Plastik er godt. Og det er skidt

Plastik er på mange måder et nødvendigt materiale. Plastemballage spiller en vigtig rolle for holdbarhed på fødevarer og er blandt andet derfor med til at begrænse madspild. Men fordi plast er så anvendeligt, bliver det brugt meget. Også for meget. Både i industrien og på hjemmefronten. Det skal vi have lavet om på. Og som Danmarks største dagligvarekæde ser vi det som vores ansvar at gå forrest.

Netto og WWF går sammen mod plast

WWF Verdensnaturfonden og Netto er indgået i et partnerskab for at finde nye løsninger på verdens plastproblemer herhjemme og i udlandet. 

Sammen vil vi søsætte en række initiativer, der bl.a. skal fjerne unødvendig plastik i vores egne produkter og emballage, og sikre at mest mulig plastik genanvendes, ligesom vi vil introducere nye og mere bæredygtige løsninger. Endelig vil vi sammen med WWF Verdensnaturfonden indsamle plastik, der allerede er endt i naturen, så verdens dyreliv kan få et tiltrængt pusterum.

Første skridt er helt konkret og sættes i søen allerede i uge 16 – nemlig indførelsen af pant på plastikposer.

Pant på plastikposer

Som den første danske dagligvarekæde indfører Netto pant på plastikposer. Panten skal sikre, at poserne bliver indsamlet og genanvendt, så de ikke ender som affald og i sidste ende til skade for miljøet og dyrelivet.

Panten indføres i første omgang i samtlige Netto-butikker på Fyn fra 16. april. Fungerer ordningen som forventet, vil pantordningen bliver udbredt til samtlige af Nettos næsten 500 butikker i Danmark samt de mere end 800 Netto’er i Tyskland, Sverige og Polen.

Bruger du plastikposer rigtigt?

I første omgang handler det om at bruge plastikposerne rigtigt. Mange indkøbsposer bruges kun én gang og smides derefter ud eller bruges som skraldepose. Det er hverken en god løsning for miljøet eller for pengepungen. 

I stedet handler det om at genbruge plastikposen så mange gange som muligt. Når posen ikke længere kan hænge sammen, skal den indleveres til Netto. Herefter sørger vi for, at plastikken bliver genbrugt (det gør vi i øvrigt også med alle de poser, der havner hos os).

Betal 50 øre i pant. Få 1 kr. retur

Du betaler 50 øre mere for genbrugspose. Når posen ikke længere kan bruges, afleverer du den til kasseassistenten i din Netto og får 1 kr. retur. Du får altså en pant-gevinst på 50 øre. Forskellen betales af Netto.

Får du ikke afleveret genbrugsposen, går pant-gevinsten til WWF Verdensnaturfondens store arbejde med at fjerne plastik fra naturen og begrænse plastforurening i Danmark og ude i verden. Men det er naturligvis bedst at undgå plastforurening, fremfor at bruge ressourcer på at rydde op.

Helt overordnet er Nettos ambitioner

Vi vil:

  • Bruge mindre plast og andre emballagetyper
  • Sikre bedre genbrug af plastik
  • Give mere information og flere valgmuligheder til vores kunder omkring plastik og emballage generelt

… og Nettos målsætninger er:

  • Al plast brugt til transport af vores varer vil blive genbrugt eller genanvendt inden 2020
  • Al emballage på egne varemærker skal være 100% genanvendeligt inden 2023
  • Al engangsplastik udfases senest i løbet af 2021
  • Bevidst brug af mikroplastik i egne varer udfases

Sammen kan vi gøre en forskel

Vi bilder os ikke ind, at vi kan løse alle plastikproblemer her og nu. Men vi har indledt en rejse, som kan gøre en stor forskel på den lange bane. Vi håber, at du har lyst til at tage med. Har du gode råd og ideer eller spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på kundeservice@netto.dk.

Netto-avisen