Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kampen mod madspild fortsætter: Netto og Kirkens Korshær samler socialt udsatte til påskefrokoster over hele landet

26. marts 2018

Kampen mod madspild fortsætter: Netto og Kirkens Korshær samler socialt udsatte til påskefrokoster over hele landet

I påsken donerer over 100 helligdagslukkede Netto-butikker overskudsmad til bl.a. Kirkens Korshær. Maden vil fortrinsvist blive brugt til påskefrokoster, men også en række andre organisationer vil modtage friske overskudsvarer fra Netto.

For fjerde gang i træk går Netto og Kirkens Korshær sammen om at afholde velgørenhedsarrangementer i helligdagene for landets ensomme og socialt udsatte. Det sker i form af en række påskefrokoster over hele landet. Netto sender skærtorsdag deres velkendte gule lastbiler rundt i landet for at indsamle overskudsmad fra 114 helligdagslukkede Netto-butikker. Lastbilerne kører derefter til Kirkens Korshærs væresteder, hvor de lokale korshærsledere frit kan vælge den mad, som de har behov for i påsken og de efterfølgende dage.

”Jule- og påskefrokosterne er efterhånden blevet en tradition for Netto. Vores samarbejde med Kirkens Korshær og FødevareBanken giver god genlyd ude i de mange Netto-butikker landet over – både pga. velgørenheden og kampen mod madspild. Vi oplever igen og igen stor opbakning fra de lokale butikker og deres medarbejdere, der alle viser overskud her i højtiden, og i år kan vi virkelig mærke, at det noget folk genkender. Flere og flere butikschefer, kokke og kunder hører om vores jule- og påskefrokoster, hvilket egentligt er en af de bedste resultater ved disse arrangementer – at øge samfundets opmærksomhed om madspild og velgørenhed,” siger Brian Seemann Broe, landedirektør hos Netto Danmark. 

Samarbejdet er blandt andet med til at skabe håb.

”Vi sætter stor pris på den indsats, Netto og de frivillige medarbejdere fra FødevareBanken og Netto gør for vores brugere. Donationerne fra Netto betyder ikke alene at vores egne midler strækker længere. De betyder også, at vores brugere får en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi siger i Kirkens Korshær, at vi skaber gode øjeblikke af håb – og her er en lækker frokost i højtiden i fællesskab med andre i den grad et godt øjeblik. Vores brugere kæmper med bl.a. ensomhed, økonomi, dårligt helbred, misbrug og manglende netværk. Og ikke mindst i højtiderne mærker vi, at der er brug for os. Her er det kærkomment at kunne byde indenfor i fællesskabet med en påskefrokost," siger Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.

Overskudsmad gør en forskel i dagligdagen og til højtiderne

FødevareBanken og Netto arbejder til daglig sammen for at reducere madspild, hvor FødevareBanken afhenter overskudsvarer fra Nettos centrallagre. Siden 2016 har Netto samarbejdet med Kirkens Korshær og FødevareBanken om frokoster i jule- og påskeugerne. I højtiderne opsøger flere brugere varmestuerne, hvilket gør behovet for mad ekstra stort. Samtidig oplever detailbranchen langt flere overskudsvarer i helligdagene pga. de mange lukkedage.

”Det daglige arbejde omkring madspild er vigtigt, fordi overskudsvarene er med til at hjælpe de mange, som for alvor har brug for det. Højtiderne er noget helt særligt, og derfor er vi også glade for, at vi kan bidrage med frivillige, der kan hjælpe til i køkkenerne og med at servere til påskefrokosterne. Hele projektet giver rigtig god mening, ikke bare fordi det nedbringer madspild, men også fordi det bidrager til, at vi kan hjælpe de socialt udsatte i lokalområderne,” udtaler Karen-Inger Thorsen, direktør for FødevareBanken.

I påsken bliver der afholdt påskefrokoster på væresteder i hhv. København, Ringsted, Nykøbing F, Odense, Svendborg, Aarhus, Aalborg og Herning. På disse væresteder vil store kokkenavne som bl.a. Morten Krogsholm, Anders Hagild, Thomas Skovmose-Falck og Allan Pfänner være med til at trylle overskudsvarene fra Netto om til festmåltider til værestedernes brugere. FødevareBanken er igen i år en del af holdet, og de står for at finde frivillige, der vil hjælpe med madlavning og servering til frokosterne.

 

Pressekontakter

Landedirektør Netto, Brian Seemann Broe, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02

Kirkens Korshær, Maja Einfeldt Molberg, tlf. 61 38 80 61

FødevareBanken, direktør Karen-Inger Thorsen, tlf. 23 40 89 51

 

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9.000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Organisationens arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små gode øjeblikke. Læs mere om Kirkens korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

 

Om FødevareBanken

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

 

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med 462 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er de første i detailvarehandlen, der har introduceret en mejeriserie med fokus på dyrevelfærd. Derudover har Netto et tæt samarbejde med lokale producenter af økologiske varer.

Netto-avisen