Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Andebryst med blommesauce

De fleste af os skal spise traditionel dansk and til jul så hvorfor ikke at spise lidt anderledes and til Mortensaften i år? Her har vi en opskrift på andebryst med sprødt skind og silkeblød blommesauce med varme asiatiske toner.

(4 personer)

  • 4 Andebryst
  • 8 Blommer
  • 0,5 Appelsin
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 spsk. Soja
  • 2 spsk. Eddike
  • Chiliflager
  • Kanel
  • Ingefær
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Sådan gør du

Varm ovnen til 180 grader.

Rids skindet på anden med en skarp kniv, vær forsigtig ikke at skære ned i kødet. Gnid godt med salt og peber. Varm en stegepande godt op og brun brysterne i lidt olie med skindsiden ned ad i ca. 3 minutter, eller indtil fedtet har smelted og skindet er sprødt. Vend og giv dem 1 minut til på den anden side.

Kom panden i den varme ovn i ca. 15 minutter eller indtil et stegetermometer når 54 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad hvile i 10 minutter.

Halver blommerne og fjern stenene. Kom blommer, sukker, soja, eddike, revet appelsinskal, og knivspids af hhv. chili, kanel og stødt ingifær i en gryde. Lad simre indtil blommerne er møre og sukkeret helt opløst. Kom saucen i en blender og blend til silkeblød.

Server med sprød rødkålssalat med frisk mynte og chili.

Netto-avisen