Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

En julet salat med pære og hasselnødder

En lækker og dekorativ salat som pynter hvert et julebord med sine skønne farver og sjove smagsvarianter. Server den varm eller kold, som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til and eller flæskesteg.

(2 personer)

  • 2 Pære
  • 1 Rødløg
  • 0,5 Fennikel
  • 40 g Blåskimmelost
  • 2 spsk. Æbleeddike
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Tørret Salvie
  • 1 tsk. Salt
  • 0,5 tsk. Sort Peber
  • 2 Laurbærblade
  • 30 g Hasselnødder
  • 0,5 Granatæble
  • Frisk timian
  • Persille

Sådan gør du

Skær pærer, løg og fennikel i kvarte/både, sådan at alle stykkerne har ca. samme størrelse. Kom i et ildfast fad og drys over med salvie, salt, peber, Olivenolie og æbleeddike. Kom også de to laurbærblade og få stilke frisk timian i fadet. Bag i en 180 grader varm ovn i 25-30 minutter, eller indtil løg og fennikel er bløde.

Kom hasselnødderne på en bradepande og bag i 180 grader varm ovn i 8 minutter. Læg de varme nødder midten af et rent viskestykke, fold viskestykket rundt om nødderne og gnid dem sammen så det meste af skindet kommer af. Hak dem groft og sæt til side.

Bank kernerne ud af granatæblet, hak persillen fint og smuldre blåskimmelosten.

Arranger salaten smukt på en tallerken ved at lægge alle ingredienserne på skift i en række. Kom lidt af saften fra det ildfaste fad over til sidst.

Alternativt kan du servere salaten direkte fra det ildfaste fad og drysse de hakkede nødder, granatæblekerner, finthakket persille og blåskimmelost over.

Server salaten varm eller kold, som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til and eller flæskesteg.

Netto-avisen