Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Hasselbackkartofler

De klassiske hasselbackkartofler er velkendte i de danske hjem. Her er de med fyld mellem rillerne, hvilket gør at de sagtens kan nydes som hovedret og ikke kun som tilbehør. Server med sprød grøn salat med vinaigrette og et glas vin til.

OBS: Selvom dette er en tidskrævende opskrift er den slet ikke avanceret.

(4 personer)

  • 4 Skiver parmaskinke
  • 4 Mellemstore kartofler
  • 35 g Smør
  • 1 1/2 dl Tør hvidvin
  • 1 Hvidløgsfed
  • 2 Skalotteløg
  • 1 tsk Tørret rosmarin
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Skrub kartoflerne grundigt med en børste. Skær tynde skiver i hver kartoffel, ca 3/4 ned i kartoflen. Vær forsigtig ikke at skære helt igennem.

Steg parmaskiverne sprøde på en pande og knæk hver skive i mindre stykker. Rør smør (stuetemperatur) sammen med finthakket hvidløg og skær skalotteløg i tynde skiver.

Kom vin og rosmarin i et lille ildfast fad og vend kartoflerne i marineringen. Kom hvidløgssmør, sprød parmaskinke og løg i rillerne på kartoflerne. Kværn salt og peber over dem. Bag ved 220°C i 50 minutter eller indtil karoflerne er møre i midten og sprøde uden på.

Hvis du vil, kan du drysse parmesan og frisk persille over kartoflerne før servering.

Netto-avisen