Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kalkunburger med æble og avocado

Efterårsferien er oplagt til at involvere børnene i køkkenet og få en hyggelig stund sammen. Her en opskrift af en lidt anderledes burger hvor ungerne snildt kan deltage i madlavningen ved at rive æbler, hakke løg og røre en dressing.

Brug opskriften som vejledning og vær kreativ i dine valg af toppings - du kan f.eks. tilføje grillet ananas, syltede agurker, sprøde tomatskiver, karamelliseret løg eller bbq sauce. Mulighederne er uendelige!

(4 personer)

  • 400 g Hakket kalkun eller kylling
  • 4 Burgerboller
  • 4 skiver Bacon
  • 2 spsk. Creme fraiche
  • 4 skiver Cheddarost
  • 1,5 Grønt æble
  • 1 Løg
  • 2 modne avocado
  • 1 spsk. Limesaft
  • Håndfuld frisk persille
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Riv æblerne på rivejern og pres saften ud af de revne æbler. Hak løg og persille fint og kom i en skål sammen med kød og revet æble. Rør godt sammen og drys med salt og sort peber.

Form 4 bøffer og steg dem på en grillpande i ca 3-4 minutter på hver side. Kom en skive ost på hver bøf og lad den smelte.

Mos avocado og rør sammen med creme fraiche og limesaft til en silkeblød dressing. Smag til med salt og peber. Kom avocadodressing på burgerbollen, en kalkunbøf med ost oven på og top med en skive sprødstegt bacon.

For en sprødere oplevelse kom din yndlings grønne salat på burgeren og for en ekstra saftig version lidt bbq sauce på toppen.

Netto-avisen