Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Krydret butternut squash

Butternut squash eller moskusgræskar/melongræskar som det hedder på dansk, smager lidt som en sød kartoffel og er oplagt til at stege og karamellisere på en pande. Og så har den også den skønneste efterårsfarve.

Spis retten solo som en vegetarisk hovedret eller som tilbehør til lækre svinekoteletter.

(4 personer)

  • 1 kg Butternut squash
  • 100 g Skalotteløg
  • Saft fra 0,5 citron
  • Frisk Mynte
  • Frisk Dild
  • 1,5 dl Creme Fraiche
  • 1 tsk. Stødt koriander
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • 0,5 tsk. Chilipulver
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Skræl græskaret, skrab kernerne ud og sæt dem til side. Skær kødet i tern og krydder med koriander, spidskommen og chili. Sæt til side. Rens græskarkernerne og tør dem. Vend dem derefter i lidt olie, salt og peber og bag i 180°C varm ovn i ca. 7 minutter eller indtil sprøde.

Snit løg i tynde skiver. Steg dem sprøde i olie ved middel-høj varme, ca 10 minutter. Vær forsigtig ikke at brande dem. Fisk løg op af olien og steg græskartern på samme pande i ca 10 minutter, eller indtil de er møre og karamelliserede. Salt og peber græskaret efter smag og behag.

Rør sammen creme fraiche, citronsaft, mynte og dild. Smag til med salt og peber. Vend de stegte græskartern i dressingen og drys sprøde løg, græskarkerner og lidt friske urter over. Server med brød eller som tilbehør til kød og fisk.

Netto-avisen