Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Krydret oksespidsbryst med øl

Efteråret er over os og det betyder én ting: Hygge!

Denne steg en oplagt søndagsmiddag for hele familien. Den tager mange timer i ovnen hvilket giver dit hjem en skøn duft af krydrede efterårstoner, og dig tid til at spille spil med ungerne.

(6 personer)

  • 1,5 kg oksespidsbryst
  • 2 Løg
  • 500 ml Øl
  • Brun farin
  • Paprika
  • Hvidløgspulver
  • Oregano
  • 3 Laurbærblade
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Varm ovnen til 150°C.Gnid kødet godt med salt, peber, brun farin, paprika, hvidløgspulver og oregano. Brun kødet på alle sider i en varm støbejernsgryde eller på en pande i en lille smule olie eller smør.

Skær løg i grove stykker og kom ned i gryden sammen med øl og laurbærblade. Sæt låg på og stil støbejernsgryden/stegesoen i ovnen. Hvis du ikke har støbejernsgryde så kom kødet, løg, øl og laurbærblade i et ildfast fad og dæk til med sølvpapir.

Lad stegen braisere i 4 timer ved 150°C. Tag den ud en gang imellem og øs væske over den. Tag stegen op og sigt væsken og skum fedtet fra. Smag skyen til og server som sauce.

Skær stegen i skiver og server med sauce og lækker kartoffelmos.

Netto-avisen