Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Minitærter med and

Disse små og søde tærter med rester af juleaftens andekød er oplagte på julefrokostbordet mellem jul og nytår. De er næsten som små tarteletter, bare med et lille twist og skønt strejf af julede krydderier.

(24 små tærter)

  • 200 g Andekød
  • 2 Salt Tærtedej
  • 200 g Rødløg
  • 200 g Friske tranebær
  • 1 Appelsin
  • 100 g Dadler
  • 0,5 tsk Ingefær, stødt
  • 0,5 tsk Kanel, stødt
  • 0,5 tsk Nelliker, stødt
  • 1 Æg til at pensle med
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 dl Portvin
  • Smør til stegning
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Brun løgene i smør ved lav varme, ca. 15 minutter. Tilføj brun farin og lad smelte. Kom ca. en 0,5 tsk. Af hhv. salt og peber over. Hæld portvin over de karamelliserede løg og lad simre i få minutter før du tilføjer tranebær, dadler, krydderier samt saft og skal fra en appelsin.

Lad simre under låg indtil tranebærrene begynder at poppe, tilføj lidt vand hvis du synes fyldet virker tørt. Riv kødet i tynde strimler eller skær i tern. Kom i saucen og rør godt rundt. Lad simre indtil kødet er varmt igennem.

Brug en mini-muffin bradepande med plads til 24 stk. til at bage tærterne i. Smør den let med lidt olie eller smør. Skær 24 cirkler, ca 8 cm i diameter, ud af tærtedejen. Læg dem i muffinpanden og pres dem let ned i hullerne. Kom fyld i. Skær 24 stjerner eller hjerter i dejen og læg oven på mini-tærterne. Pensl med æg.

Bag i en 180 graders varm ovn i 15-20 minutter eller indtil bunden på tærterne bagt og stjernerne gyldne.

Server som en del af julebuffeten til familiesammenkomsten mellem jul og nytår. Du kan bruge al slags fjerkræ til tærterne - and, kalkun, kylling og gås smager alle fremragende i den krydrede sauce.

Netto-avisen