Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Panna Cotta med saltkaramel, chokolademousse og spicy popcorn

Det er tid til at sige farvel til 2016 og en lækker dessert som kilder dine smagsløg med hver skefuld er oplagt til at byde 2017 velkommen. Opskriften er enkel, men hvert lag tager tid at køle ned og stivne så giv dig god tid til at sammensætte denne super lækre Panna Cotta med saltkaramel, chokolademousse og spicy popcorn.

(4 personer)

  • 4,5 dl Piskefløde, opdelt.
  • 1,75 dl Mælk
  • 1,5 tsk Gelatin pulver
  • 2 Æggeblommer
  • 1 spsk. Sukker
  • 0,5 spsk. Cognac (kan undlades)
  • 75 g 70% Chokolade
  • 50 g Hvid Chokolade
  • 0,5 tsk. Cayennepeber
  • 1 dl Sukker
  • 2,5 dl Popcorn (poppet)
  • Frisk mynte
  • Granatæble
  • Salt

Sådan gør du

Smelt 1 dl sukker i en gryde eller på en pande ved lav varme. Hold godt øje med karamellen så den ikke brænder på. Varm 1 dl piskefløde indtil det starter at simre. Når sukkeret er helt smeltet og har fået en skøn gylden farve, hæld den varme piskefløde i, imens du rører rundt - det kommer til at boble så pas på du ikke brænder dig. Drys lidt salt over saucen (ca 0,5 tsk). Lad karamelsaucen stå og køle ned imens du laver Panna Cotta.

Kom 0,75 dl mælk i en skål og drys 1 tsk gelatinpulver over. Kom 1 dl mælk og 2 dl piskefløde i en lille gryde og varm op til det simrer. Hæld over gelatin-mælken og pisk indtil gelatinen er helt opløst. Hæld nu den afkølede saltkaramelsauce over, pisk imens og indtil ensartet. Hæld på 4 glas og sæt i køleskabet i minimum 2 timer.

Smelt 75g 70% chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Pisk 2 æggeblommer og 1 spsk. Sukker indtil lyst og luftig. Pisk siden den smeltede chokolade i. I en separat skål pisk 1,5 dl fløde til den er let og blød (ikke helt stiv), kom ½ spsk. Cognac i til sidst og vend den siden i chokolade blandingen. Kom chokolademoussen på toppen af den nu afkølede og stive panna cotta. Stil i køleskab for en time før servering.

Pop popcorn i en gryde eller mikroovn.

Smelt 50 g hvid chokolade over vandbad og vend 2,5 dl popcorn i. Spred ud på en tallerken eller bagepapir og drys med lille smule cayennepeber. Lad stå ved stuetemperatur eller i køleskab i ca 1 time før du knækker det i stykker. Opbevar i en lufttæt container indtil du placerer på toppen af chokolademoussen lige før servering. Du kan undlade cognac helt eller erstatte den med Cointreau, Grand Marnier, Mandel eller Pebermyntedråber - lad dine smagsløg styre og smag dig frem.

Pynt med lidt frisk mynte og granatæblekerner hvis du synes.

Du kan snildt lave mini versioner af denne dessert så i stedet for at komme på 4 glas så lav 8 små.

Netto-avisen