Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Torsk med spinat og kokosris

Mange af os spiser ikke nok fisk, så her er en opskrift pakket med smag og gode vitaminer til at sparke nytårsforsættet godt i gang.

(2 personer)

  • 350 g Torskefilet
  • 25 g Ingefær
  • 4 Springløg
  • 4 håndful Spinat
  • 2 Hvidløgsfede
  • 0,5 Æble
  • 1,5 dl Jasminris
  • 200 ml Kokosmælk
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. Honning
  • 1-2 spsk. Soja
  • Kokosolie
  • Chiliflager
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Kom ris, kokosmælk, vand og knivspids salt i en gryde. Kog i ca. 12-15 minutter, eller indtil væsken har fordampet.

Hak det hvide af springløg fint, riv ingefær på rivejern og kom på en pande sammen med knivspids chiliflager og steg i kokosolie i 1-2 minutter imens du rører rundt. Tilføj spinaten og lad stege i yderligere 2 minutter. Krydder med salt og peber. Tilføj 2 spsk. vand til panden og lad koge indtil væsken har evaporeret.

Tør fileterne med køkkenrulle. Kom godt med salt og peber på.

Varm kokosolie på en pande og tilføj siden fisken. Lad stege i ca. 2-3 minutter eller indtil fisken starter at tage farve. Vend fisken og tilføj finthakket hvidløg på panden. Efter ca. 1 minut tilføj honning og soja. Lad stege imens du øser saucen over fisken, ca. 2 minutter eller indtil fisken er gennemstegt og saucen er blevet tykkere. Drys med finthakkede grønne springløgstoppe og revet æble.

Du kan snildt skifte torsken ud med anden slags fisk, feks. pighvar eller laks.

Netto-avisen