Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Bag med Løgismose

I Netto findes der 7 forskellige varianter af Løgismose økologiske mel.

Melet er udelukkende lavet på korn fra danske gårde, og er omhyggeligt malet på stenkværne, så struktur og bageevne bevares hele vejen til dit køkken. For at bevare den gode smag og kornets indhold af vitaminer og kostfibre, har man valgt ikke at sigte melet. Derfor vil alle seriens varianter måske virke lidt mørkere i farven, end du er vant til.

Se det store udvalg af Løgismose i din Netto.

Nedenfor finder du opskrifter på velsmagende brød og vores Løgismose bagefilm, hvor vi giver dig gode tips til æltning og bagning.

'KÆRNE'RUGBRØD

 

Ingredienser:

3 dl koldt vand
1 dl Løgismose kærnemælk
3/4 dl øl
5 g gær
1½ tsk. fint salt
125 g Løgismose knækkede rugkerner
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
50 g Løgismose Hvedemel
225 g Løgismose Rugmel

 

Sådan gør du:

Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål. Opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser. Tag en solid røreske og rør dejen godt. Rør 3 minutter efterfulgt af 2 minutters pause. Gentag 2-3 gange.

Smør en rugbrødsform (ca. 2 liter) med smør – og sørg for, at du kommer ud i alle hjørner. Fordel dejen i den smurte form og glat dejoverfladen ud med en våd hånd.

Dæk formen med køkkenfilm og sæt den i køleskabet. Lad rugbrødet stå i køleskabet i mindst 12 timer og maksimum 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, jo mere syrlig bliver smagen.

Tag formen ud af køleskabet i 1-2 timer inden du skal bage brødet.

Varm ovnen op til 230° varmluft, tag køkkenfilmen af og sæt formen ind i den varme ovn. Efter 10 minutter skruer du ned til 180° – bages i 60-70 minutter i alt. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det. Har du et digital bagetermometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Bag rugbrødet til kernetemperaturen – målt præcis i midten af brødet – er kommet op på 97°.

KOLDTHÆVET SPELTBRØD BAGT I GRYDE

 

Ingredienser:

500 g Løgismose Speltmel 
4½ dl vand
5 g gær
1 tsk. fint salt
2 spsk. olie

 

Sådan gør du:

Hæld vandet i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt speltmel og salt.

Rør dejen godt i et par minutter og lad den hvile i 5 min.Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.

Smør en skål med olien og læg dejen ned i skålen. Dæk skålen til med låg eller køkkenfilm og lad den stå på køkkenbordet i 2 timer. Sæt skålen i køleskabet natten over. 

Tag skålen ud af køleskabet en time før bagning. 

Tag en tykbundet stor gryde med tætsluttende låg, der kan tåle at komme i ovnen. Sæt gryden på en rist i ovnen og varm ovnen op til 250° varmluft. 

Pas på, du ikke brænder dig i de næste trin.

Tag den varme gryde ud af ovnen og løft låget af. Lirk dejen ud af skålen og ned i den varme gryde – lirk forsigtigt, så du ikke slår luften ud af dejen. Drys lidt mel over dejen og klip med en saks i toppen – 3-4 klip. Sæt hurtigt det varme låg tilbage på gryden og sæt den varme gryde tilbage i ovnen. Tag låget af gryden efter 12 minutter og skru ovnen ned til 225° varmluft. Giv brødet 12 minutter mere uden låg, tag derefter brødet op fra gryden og bag brødet færdigt på risten. 

Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 40-45 minutter.

KOLDTHÆVET MANITOBA BRØD

 

Ingredienser:

500 g Løgismose Manitobamel
100 g Løgismose Grahamsmel
425 g vand
1 dl Løgismose Øko yoghurt naturel
8 g gær
1½ tsk. fint salt
3 spsk. Olie

 

Sådan gør du:

Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren i blandingen. Tilsæt mel og salt.

Rør dejen godt i et par minutter. Giv dejen en hvilepause på 5 minutter. Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.

Smør en skål med olien og læg dejen ned i skålen. Dæk skålen med låg eller køkkenfilm og lad skålen stå ude på køkkenbordet i 2 timer. Sæt derefter skålen i køleskabet og lad dejen hæve natten over.

Tag skålen ud af køleskabet en time før bagning.

Sæt en bageplade i ovnen og varm op til ca. 250° varmluft. Når ovnen er varm, drysser du godt med mel ud på et stykke bagepapir. Lirk forsigtigt dejen ud på papiret og fold dejen forsigtigt ind over sig selv – uden at slå luften ud. Tag den varme bageplade ud af ovnen og skub bagepapiret med brødet på, ind på den varme bageplade. Sæt bagepladen hurtigt ind i ovnen. Skru ovnen ned til 225° efter 10 minutter.

Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 45 minutter.

Netto-avisen