Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Bag med Løgismose

I Netto findes der 7 forskellige varianter af Løgismose økologiske mel.

Melet er udelukkende lavet på korn fra danske gårde, og er omhyggeligt malet på stenkværne, så struktur og bageevne bevares hele vejen til dit køkken. For at bevare den gode smag og kornets indhold af vitaminer og kostfibre, har man valgt ikke at sigte melet. Derfor vil alle seriens varianter måske virke lidt mørkere i farven, end du er vant til.

Se det store udvalg af Løgismose i din Netto.

Nedenfor finder du opskrifter på velsmagende brød og vores Løgismose bagefilm, hvor vi giver dig gode tips til æltning og bagning.

LØGISMOSE-KOKKENS 5 BAGERÅD

  • Brug mere vand. Dejen må gerne være våd. Det giver en bedre struktur og et saftigt brød
  • Ælt dejen i intervaller. Rør dejen godt igennem et par minutter og lad den hvile i 5 minutter. Gentag dette 3-4 gange. Dette giver en god struktur og et saftigt brød.
  • Bag ved høj temperatur. Varm ovnen op til ca. 240° varmluft og bag brødet i ca. 10 min. Sænk temperaturen til ca. 180°. Dette giver en smagfuld og sprød skorpe.
  • Brug termometer under bagning. Dette sikrer, at brødet er færdigbagt og ikke bliver tørt. Brødet skal være 98-100° i kernen.
  • Koldhæv dejen. Koldhævning giver dejen tid til at udvikle mere smag og en bedre struktur. Det gør også, at du kan bruge mindre gær.

Hvedemel

Hvedens kim og klid bevares bedst, når kornet males på stenkværn og det er årsagen til at stenkværnen er anvendt til Løgismose Hvedemel. Løgismose Hvedemel er en smule grovere end almindeligt hvedemel, har en god bageevne og giver god smag til bagværk. Perfekt til kager, tærter og når du jævner din sauce. 

Rugmel

Rug er en af danskernes absolutte favoritafgrøder og har været dyrket i Danmark i mere end 1000 år. Løgismose Rugmel har en god balance i syrlighed og sødme, og er perfekt til et klassisk rugbrød eller grød. Prøv også rugmel i din kagedej, tærter, kiks eller cookies.

Ølandshvedemel

Ølandshveden er en af de oprindelige hvedesorter i Norden og er kendt for sine gode bageegenskaber og nøddeagtige kornsmag. Ølandshveden er ideel til brød med luftig struktur og en god saftig krumme.

Manitoba hvedemel

Løgismose Manitoba hvedemel males på Bornholm og er perfekt til luftige brød, morgenboller, kager og tærter. Manitobahveden er en canadisk sort, som har en helt unik bageevne og beskrives af mange som “verdens bedste hvede”.

Knækkede rugkerner

Løgismose knækkede rugkerner er hele rugkerner, som knækkes på tværs. Sådan bevarer vi kornet og rugens naturlige indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler. Løgismose knækkede rugkerner er 100% fuldkorn og perfekte at bruge, hvis du ønsker bid og karakter i dit kernerugbrød. Også god i honningristet form på din yoghurt

Grahamsmel

Grahamsmel har sit navn fra amerikaneren, Sylvester Graham, der startede en bevægelse for en bedre kost tilbage i det 18. arhundrede. Løgismose Grahamsmel er fuldkornshvedemel malet på stenkværn, hvor kim og skaldele er bevaret. Her sidder de fleste af kornets sunde næringsstoffer.

Tipo 00

Løgismose TIPO 00 males på Bornholm. Tipo betyder type på italiensk og den italienske betegnelse 00 er et mål for melets formalingsgrad. Til Løgismose TIPO 00 anvendes vårhvede og TIPO 00 er med denne fine formalingsgrad og mængden af protein perfekt til pasta, pizzadej og foccacia.

Speltmel fuldkorn

Spelt er en af de ældste hvedearter i Europa og kendt på sin rige smag og glutenstruktur. Løgismose økologisk fuldkornsspeltmel er malet på stenkværn. Sådan bevarer vi bedst kornets gode smag og næringsværdi. Vores fuldkornsspeltmel indeholder alle skaldele og er derfor 100% fuldkorn. Brug melet som det grove element i din brødbagning eksempelvis kombineret med Løgismose hvedemel. På den måde opnår du et saftigt og groft brød med god bageevne og struktur.

Netto-avisen