Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Henrik og rygeosten

Opskriften på den perfekte rygeost

Løgismoses fynske rygeost smager lige præcis som en rygeost skal smage. Og det har den faktisk gjort siden 1936. Opskriften stammer nemlig fra den første mejeribestyrers mor, der lavede friskost på sødmælk og røg den over havresorten Dula. Så sådan laver de også rygeost den dag i dag på Løgismose Mejeri i midtfynske Allested-Vejle.

Faktisk har Henrik Toft og de andre mejerister flere gange uden held forsøgt at effektivisere produktionen, men der er bare ingenting, der sådan rigtigt kan erstatte den traditionsrige opskrift og godt gammeldags håndværk. Og hvorfor også reparere på noget, der langt fra er i stykker!?

Du kan møde Henrik og rygeosten i videoen nedenfor – og helt sikkert lære noget nyt om den eneste ost, der er 100% opfundet i Danmark uden udenlandsk inspiration.

Netto-avisen