Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kartoffel-porre-suppe med rygeost

Denne hjemmelavede kartoffel-porre-suppe er en sikker vinder til de kolde vinteraftener. Og så smager den intet mindre end fantastisk med rygeostcreme på toppen - lavet på økologisk fynsk rygeost fra Løgismose. Velbekomme.

(4 personer)

  • 1 håndfuld Kartofler
  • 3 Porrer
  • 1 Løg
  • 1 Citron
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 kviste Timian
  • 2 Laurbærblade
  • 1 dl Hvidvin
  • 1 l Hønsebouillon
  • 0,5 l sødmælk
  • 4 skiver Groft brød
  • 200 g Bacon
  • 100 g Rygeost
  • 1 dl Fløde
  • Salt
  • Peber
  • 1 dl Olie

Sådan gør du

SUPPE

Kartofler, 1 porre, løg og hvidløg skrælles, vaskes og skæres i rustikke stykker. Kom lidt olie i en gryde og sautér grøntsagerne. Riv citronskal i og tilsæt laurbærblade og timian. Lad det hele sautere uden at det tager farve og til løgene er transparente. Tilsæt hvidvin og kog alkoholen væk. Tilsæt nu hønsebouillon og lad grøntsagerne koge, til de er helt møre. Herefter blendes suppen helt glat. Tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber.

TOPPING

De resterende porrer vaskes grundigt og skæres ud i stykker (ca. 3 cm). Vend dem i lidt olie og grill dem på panden. Kom dem herefter i en lille gryde med en god klat smør, sæt låg på og lad dem simre ved mellemvarme i ca. 15 minutter. Brød og bacon skæres i tern, og sættes i en forvarmet ovn i en bradepande ved 180 grader i ca. 10- 15 minutter. Rygeost og fløde røres sammen og smages til med salt og peber. Anret med porrer og en skefuld kold rygeostcreme i midten. Drys med frisk timian, bacon og sprøde croutons.

Netto-avisen