Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kylling med citron

Nogle dage må aftensmaden gerne være noget enkelt men godt. Kylling med citron og frisk persille er begge dele. Og så smager det samtidig helt fantastisk lavet på Løgismosekyllingen, der er opvokset naturligt og frit med udsigt til Pyrenæerne syd for Bordeaux i Frankrig.

(4 personer)

  • 1 Løgismosekylling
  • 1 Økologisk citron
  • 1 potte Frisk persille
  • 4 fed Hvidløg
  • 100 g Blødt smør
  • 150 g Hvidt brø
  • Olie
  • 1 stk. stegenål

Sådan gør du

Kyllingen skylles indvendigt med koldt vand. Citronen skæres i 8 både og lægges i en skål. Hvidløg halveres og lægges ned til citronen. Persillen klippes 1 centimeter fra jorden så stilkene kommer med og skyldes grundigt. Citron, hvidløg og persillestilke æltes nu med hænderne sammen med smøren. Blandingen fyldes i kyllingen og hullet lukkes med stegenål.

Brun kyllingen på alle sider på en pande i olien. Bræk brødet i mindre stykker (ca. 2 x 2 centimeter), læg det på bagepapir i en dyb bradepande og sæt en rist ovenpå. På risten lægges kyllingen med brystet opad, som drysses med salt og peber. Kyllingen bages i forvarm ovn ved 200 grader (varmluft) i 45 minutter pr. kg kylling.

Brødcroutonerne tages ud, når de er gyldne efter ca. 20 minutter. Afkøl croutonerne på lidt køkkenrulle og brug dem evt. i en salat til kyllingen. Når kyllingen har fået nok, tages den ud af ovnen og vendes rundt, så den ligger med brystet nedad på risten. Her skal den ligge i 15 minutter og hvile. Dæk den ikke til.

Lige inden servering vendes kyllingen igen, så den ligger med brystet opad. Giv den herefter 5 minutter mere i ovnen. Kyllingen er nu klar til at blive skåret ud og serveret.

Velbekomme.

Netto-avisen