Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Opskrift på kyllingesalat

DU SKAL BRUGE:

  • Rester af kylling (ca. 200-250 g)
  • 1 bouquet garni (timian, rosmarin og laurbærblade bundet sammen)
  • 8 skiver tørsaltet bacon samt et par skiver til pynt
  • 1 tsk. vindruekerneolie
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 150 g hvide asparges fra dåse
  • Salt og friskkværnet peber
  • Mayonnaise
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. hvidvinseddike
  • 2,5-3 dl vindruekerneolie
  • Ca. 2 vrid friskkværnet peber

Tilbehør

  • 4 skiver ristet brød
  • Evt. salat og karse

Fjern eventuelt skind fra kyllingen og pluk kødet af benene. Skær bacon i grove tern og steg dem sprøde på panden i et par dråber vindruekerneolie. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle, til den er helt afkølet.

Mayonnaise: Pisk æggeblommerne seje med salt. Tilsæt sennep, citronsaft og eddike. Pisk nu olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, til konsistensen bliver cremet som mayonnaise. Olien kan med fordel have køleskabstemperatur, da dette modvirker, at mayonnaisen skiller. Smag til med peber og måske lidt mere salt. Rør mayonnaisen sammen med cremefraiche og smag til med lidt af lagen fra aspargesene, salt og peber. Vend aspargesene sammen med kylling og bacon. Tilsæt cremen, til den binder fyldet sammen. Smag til med salt og peber. Server med et stykke ristet brød og evt. en lille salat.

Velbekomme!

Netto-avisen