Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Løgismose oste

Løgismose oste er fremstillet med høje krav til smag, holdning og håndværk.
Nyd ostene på morgenbordet, til tapasanretningen eller som en oplagt del af årets påske- og julefrokoster.

BRIE

Løgismose Brie modnes i hele holdbarhedsperioden, og osten udvikler derfor en cremet konsistens og fyldigere smag under opbevaring. Osten er fremstillet af pasteuriseret komælk.

 

DEN GAMLE

Den Gamle er en danbo-ost, som er lagret i minimum 52 uger. Under lagringsprocessen modnes ostene ved en bestemt temperatur, hvilket er med til at fremme ostens aroma. Jo længere tid en ost lagres, des stærkere bliver den i både lugt og smag. Den Gamle har en dejlig stærk og karakteristisk ostesmag, målrettet mod osteelskere. Mælken til osten kommer fra udvalgte gårde på den vestjyske hede, og er en blanding af mælk fra den lille jerseyko og den velkendte sortbrogede ko, som ses overalt i det danske land. Denne kombination er med til at give vores danbo-oste deres unikke smag.

 

BLÅ OST

Økologisk blå ost er fremstillet af mælk fra bornholmske gårde. Mindst 30 ugers lagring giver osten en karakteristisk rund, fyldig og markant smag. Den ofte kraftige smag byder på en fin balance mellem skimmel, salt og komælkens sødlige toner. Farven er lys hvidlig med flot blågrøn skimmel og en åben struktur. For at opnå og fremhæve den karakteristiske smag, bør den tages ud af køl 1/2 time før servering.

JYSK HØJLAND

Løgismose Jysk Højland er en økologisk ost med en mild og rund smag med toner af nødder og en dekorativ hulsætning. Brug osten i en salat, skær den i stave til børnenes madpakker eller som en del i en tapasanretning.

 

HØJLAND HAVARTI

Løgismose Højlands Havarti er en klassisk dansk ost lavet på økologisk mælk fra køer der græsser på den jyske hede. Smagen er mild og let syrlig og de uregelmæssige huller giver den et charmerende udseende. Osten er mærket med Dyrenes Beskyttelse, Smagen af frihed og økologimærket. Mælken til Løgismose Højlands Havarti kommer fra udvalgte gårde på den jyske hede. Her går køerne frit og græsser på marker og enge. Det er med til at give osten sin unikke smag Den danske produktion af havarti begyndte i 1921. Osten har sit navn efter Havartigaarden i Holte, hvor Hanne Nielsen var en af de danske ostepionerer. Brug Løgismose Højlands Havarti til dit morgenbord eller som fyld i en sandwich.

LYNGHEDE

Den danske produktion af danbo oste begyndte i 1897, hvor den fynske mejerist Rasmus Nielsen rejste ud i verden for at lære om produktion af ost. Først gik turen til Holland og videre til Østpreussen, hvor mejerierne var kendt for deres gode osteproduktion. Da Rasmus kom hjem igen, ville han skabe en ny ost. Resultatet blev en firkantet opstukken ost med en speciel kitmodning på ostens overflade. Danbo osten var født. Danbo osten er mild og let syrlig – en halvfast konsistens og kendetegnet ved få runde huller. Mælken til Løgismose Lynghede Danbo kommer fra udvalgte gårde på den vestjyske hede. Her går køerne frit og græsser på marskens enge. Det er med til at give osten sin unikke smag. Osten er meget velegnet på morgenbordet, i en sandwich eller som snack på et stykke ristet rugbrød.

Netto-avisen