Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Tarte Flambée

Tarte Flambée er en ægte fransk klassiker. Tærten stammer fra området omkring Alsace i det nordlige Frankrig. Og parrer du den med noget så godt som økologisk fynsk rygeost fra Løgismose, får du ganske enkelt det bedste fra to verdener. Velbekomme.

(4 personer)

  • 15 g Gær
  • 0,5 l Vand
  • 500 g Hvedemel
  • 200 g Durum hvedemel
  • 1 spsk. Salt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 350 g Løgismose økologisk rygeost
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 250 g Varmrøget bacon i tynde skiver
  • 2 Løg
  • 2 Store kartofler
  • 4 Timiankviste
  • 4 Rosmarinkviste
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

DEJ

Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i. Rør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time.

FYLD

Varm ovnen til 220 grader (sammen med en pizzasten, hvis du har en). Rør rygeost og olivenolie sammen og smag til med salt og peber. Skær løgene i både og grill dem evt. på panden. Skær kartoflerne i helt tynde skiver.

Rul dejen tyndt ud i den størrelse, som du ønsker. Smør herefter rygeostcremen på bunden og læg de grillede løg, kartofler, bacon og krydderurterne på.

Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter, til bunden er sprød og gylden.

Netto-avisen