Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Økologisk landmand med hjertet på rette sted

derfor siger vi tak til de økologiske landmænd

I Netto har vi mere end 380 økologiske varer, og vi har altid haft en ambition om at økologi skal være for alle. Den ambition kan vi kun løfte sammen med alle de danske landmænd, der har lagt deres produktion om og hver dag arbejder på højtryk for at levere fantastiske økologiske varer til danskerne. Dem vil vi gerne hylde.

Derfor sætter vi for andet år i træk sammen med Økologisk Landsforening fokus på økologi og kårer Årets Økolog 2018, hvor otte økologer fra forskellige egne af landet dyster om titlen.

Kampagnen er både en tak til de danske økologer og en måde at fortælle danskerne, hvad det kræver at være økologisk landmand.

STEM PÅ ÅRETS ØKOLOG

16492_aarets_oekolog_1000x500.png (1)

Se videoerne fra marken, stem på din favorit, og vær med til at kåre Årets Økologwww.aarets-oekolog.dk.

Årets Økolog

Læs mere her

Danskerne er verdensmestre i at handle økologisk

Økologien stormer fortsat frem i de danske husholdninger.

I 2017 købte vi økologiske varer for 11,3 milliarder kr. Det betyder, at mere end 13,3 procent af det samlede fødevaresalg nu er økologisk – og det er en verdensrekord!

Det er mere end halvdelen af alle danskere, der vælger at købe økologiske varer hver uge, og Økologisk Landsforening forventer at det tal bare vil fortsætte opad i de kommende år. Derfor er der brug for mange flere og nye producenter af økologiske varer

Heldigvis vokser de landbrugsarealer, der bliver dyrket økologisk i takt med, at flere og flere indkøbskurve bliver økologiske.

På bare et år fra 2016 til 2017 blev et areal på størrelse med hele Langeland for eksempel omlagt til økologi. Og Staten har de sidste to år givet støtte, så det svarer til, at et areal på størrelse med 150 fodboldbaner om dagen bliver forvandlet fra konventionelt til økologisk landbrug.  Og hvis prognoserne holder, vil der være brug for endnu flere økologer og mere økologisk landbrugsjord i fremtiden.

årets økolog 2017 stor.png

Svend Erik fra Randers blev kåret til årets økolog 2017

I otte uger havde vores otte økologer dystede om titlen, og i alt havde 25.348 danskere stemt på deres favorit.

Endnu flere havde set økologernes videoer, delt og kommenterede vores økologers historier på de sociale medier – det skal I have tak for.

Svend Erik fra Randers fik flest stemmer og blev dermed Årets Økolog 2017. Han er 80 år gammel og producerer økologiske æg og grøntsager på sin gård i Midtjylland. Han ville bruge præmien på 100.000 kr. på sine medarbejdere og på at få endnu flere økologiske madvarer ud til danskerne.

Se hvordan det så ud, da Svend Erik fik at vide, at han havde vundet her.

Netto-avisen