Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Blåskimmelost

Blåskimmelosten, Danablu, er én af de tre danske oste med et BGB-mærke. Osten er derfor beskyttet og er autentisk knyttet til det område, den fremstilles i. Læs om blåskimmelost her.

Om Blåskimmelosten, Danablu

I 1900-tallet nyfortolkede mejeristen, Marius Boel, blåskimmelosten i Danmark. Han beskrev smagen som ”ejendommelig og pikant”. Han bearbejdede derefter osten og heraf opstod Danablu.

En elsket klassiker med et lækkert tvist. Det brunede smør fremhæver alle de skønne og komplekse smagsnuancer fra både kartoflerne og den fyldige blåskimmelost.
POMMES ANNA MED BLÅSKIMMELOST

Fremstilling

Blåskimmel skal bruge ilt for at kunne gro og give smag. Derfor prikkes ostene med stålnåle efter saltningen for at skabe luftkanaler, som skimlen kan vokse i. Danabluen modner derfor indefra og ud.

Danablu er som en af de eneste oste lavet på homogeniseret mælk. Homogeniseringen giver flere frie fedtmolekyler og en fedtspaltet smag.

Først tilsættes skimmelkulturen, herefter osteløben og dernæst sker koaguleringen/stivningen. De placeres i forme hvori de vendes fem gange på 48 timer, indtil den er i fast form.

FAKTA

Ostetype:
- Halvhård fåremælksost

Karakteristika:
- Karakteristisk sildebensskorpe og sødlig smag

Smag:
- I sine tidlige år har osten en let salt og nøddeagtig smag og en blød konsistens. Herefter begynder osten langsomt at tørre ud og blive mere fast.

Oste der minder om:
- Parmigiano Reggiano
- Pecorino Romano

Passer godt sammen med:
- Rosé, se evt. Forslag her

Denne artikel er leveret i samarbejde med Arla

Netto-avisen