Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Manchego

Om Manchego

Manchego stammer fra det vilde La Mancha i det centrale Spanien og fremstilles udelukkende af mælk fra får af Manchega-racen. Osten er ikke blot Spaniens mest kendte ost, men også den største. Faktisk produceres der 3 mio. kg. om året.

 

Fremstilling

Efter malkning fra Manchega-fåret nedkøles mælken til 4 grader, hvorefter den transporteres til mejeriet. Mælken hældes op i rust stålfade, hvori der tilsættes naturlig løbe eller enzymer for at fremme koagulering/stivning. Massen nedbrydes derefter til små stykker på 5-10 mm. Osten kommes på forme, saltes og stilles til modning i mindst 60 dage.

fakta

Ostetype
- Halvhård fåremælksost

Karakteristika
- Karakteristisk sildebensskorpe og sødlig smag

Smag
- I sine tidlige år har osten en let salt og nøddeagtig smag og en blød konsistens. Herefter begynder osten langsomt at tørre ud og blive mere fast.

Oste der minder om
- Parmigiano Reggiano
- Pecorino Romano

Passer godt sammen med:
- Rosé, se evt. Forslag her

Denne artikel er leveret i samarbejde med Arla

Netto-avisen